Gebruiksaanwijzing

Wat is Angelus Shoepolish leerverf en hoe gebruik je het?

Angelus Leather Paint is een verf op acryl basis, door de unieke samenstelling hecht de verf zich diep in lederen oppervlakten.  Naast beschildering van leer is Angelus verf ook zeer geschikt voor bewerking op canvas schoenen. De verf kan zowel met een kwast als met airbrush apparatuur aangebracht worden. Wereldwijd staat Angelus Leather Paint bekend als de allerbeste verf voor beschildering of airbrushing van lederen materialen.

De verf is uitermate geschikt voor bewerking op schoenen, laarzen, slippers, tassen, jassen, riemen, meubelen, rijvoertuig onderdelen en elk ander leren oppervlak. De verf is kras- en waterbestendig, de verf is zeer flexibel en van nature erg elastisch. De verf brokkelt of breekt niet, laat niet los en laat ook geen verfstrepen achter na beschildering. Angelus acrylverf is niet specifiek ontwikkeld voor bewerking op Suède leer, het is in eerste instantie ontworpen voor gladde lederen oppervlakten. Het is geen enkel probleem om verschillende kleuren met elkaar te mengen.

Angelus Duller om glans te verminderen

Angelus leerverf heeft van nature enige glans. Mocht deze onwenselijk zijn dan is het mogelijk om met Duller de glans aanzienlijk te reduceren. De vloeistof wordt voor het aanbrengen met de verf vermengd. In verhouding mag er maximaal 5% Duller worden toegevoegd aan de leerverf.

Voorbehandelen

Sommige lederen oppervlakten moeten absoluut eerst voorbehandeld worden. Voorbeeld: bijna alle sneakers hebben een fabriekslak die eerst verwijderd moet worden. Dit kan men het beste met aceton doen. Dit geldt soms ook voor beschildering van andere lederen oppervlakten.

Beschilderen

Na eventuele verwijdering van een fabriekslak kan het oppervlak direct beschilderd worden. Breng de verf in dunne lagen aan met een zacht penseel tot u een egaal dekkend resultaat heeft bereikt. Wacht tussen iedere laag 15 tot 30 minuten, en laat het eindresultaat 24 uur drogen.

De verf is uiteraard niet voor inwendig gebruik, maar het bevat ook geen schadelijke stoffen voor milieu of mens. Wekt bij huidcontact geen bijtende of irriterende reacties op. Niet geschikt voor kinderen onder 10 jaar.

Geschikt voor airbrush technieken

De verf is uitermate geschikt voor airbrush apparatuur; de verf kan direct zonder verdunning gebruikt worden.

Nabehandelen met Angelus Finisher

De verf kan eventueel nabehandeld worden met een Angelus Finisher. Wij bieden een mat, glans, satijn en hoogglans finisher aan die uitsluitend op het geverfde oppervlak aangebracht kan worden. De finisher is kras- en waterbestendig, brokkelt niet en laat onder normale omstandigheden niet los. Angelus acrylverf heeft van nature al enige glans, met een nabehandeling van onze Angelus Finisher hoogglans ben je verzekerd van nog meer glans en een extra beschermlaag. Voor het aanbrengen: gebruik een handdoek of spons.

De Angelus Acryl Finishers zijn geschikt voor alle gladde lederen oppervlakken. De finisher kan, samen met de acrylverf, direct toegevoegd worden aan de airbrush installatie.